
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آیا با نشانه ها و علائم اعتیاد به شیشه آشنا هستید؟ با مشاوران رایکوتماس حاصل نمایید.شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –
تماس از سراسر کشور ۷۰۷۰۵۰۰۹-۰۲۱
تماس از استان تهران ۹۰۹۲۳۰۵۹۷۸
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید
“مصرف شیشه” که یکی از مواد مخدر بسیار خطرناک می باشد ، حتی با یک بار امتحان باعث می شود ، شخص به آن اعتیاد پیدا کند. شیشه ، تغییرات شیمیایی در عملکرد مغز به وجود می آورد که باعث بروز اختلالات رفتاری و روانی در فرد می شود و نام دیگر آن کریستال ، آیس و تینا می باشد که در دسته ی روانگردان ها قرار می گیرد. مصرف این ماده مخدر روانگردان ، باعث می شود که فعالیت و تحرک فرد افزایش یافته و سبب افزایش انرژی و توان بدنی او می شود که همین لذت های کاذب فرد را به مصرف مجدد آن تشویق می کند. طبق تحقیقات به عمل آمده ، مصرف شیشه قسمت شادی آور مغز را تحریک می کند و با اثراتی که بر روی مغز می گذارد باعث می شود که فرد به مصرف مجدد آن ادامه دهد. علائم و نشانه های مصرف ماده مخدر شیشه باعث می شود تا خانواده ها و اطرافیان بتوانند اعتیاد شخص را تشخیص داده و به او کمک کنند. باور غلطی که امروزه اغلب مردم دارند این است که گمان می کنند شیشه مخدر نیست و مصرف کننده می تواند به راحتی آن را ترک کند ، به همین دلیل در باشگاه ها و ورزشگاه ها جهت کاهش وزن از آن استفاده می کنند.
فردی که شیشه مصرف می کند چه علائم و نشانه هایی دارد؟
اعتیاد به معنای بروز وابستگی فیزیولوژیکی و روانی و همچنین افراط در مصرف می باشد. مواد مخدری که باعث به هم خوردن تعادل هورمونی در مغز می شود با دو نشانه فیزیکی و رفتاری در شخص قابل مشاهده است که نشانه های رفتاری باعث تغییر در میزان شادی فرد و همچنین نوسانات رفتاری در طول روز می شود و نشانه های فیزیکی و جسمانی ناشی از مصرف ممکن است ، حتی بعد از گذشت یکسال از مصرف در فرد قابل مشاهده نباشد. در این بخش از مطلب هر یک از نشانه های رفتاری و جسمی ، مصرف شیشه را شرح می دهیم. همچنین می توانید برای مطالعه مطلب عوارض مصرف شیشه و راهکارهای ترک آن بر روی لینک کلیک نمایید.
آیا با نشانه ها و علائم اعتیاد به شیشه آشنا هستید؟
علائم رفتاری مصرف شیشه
شخص مصرف کننده شیشه ، به این ماده وابسته شده است و همین وابستگی و اعتیاد باعث می شود که تغییرات بسیاری در رفتار وی نمایان شود ، این تغییرات گاهی به قدری حاد است که خانواده و اطرافیان فرد متوجه آن می شوند. برخی از نشانه های رفتاری را می توان ، افسردگی ، پرخاشگری ، بدبینی ، خشم و نداشتن تمرکز دانست. افرادی که به مصرف شیشه وابسته شده اند از رفتار های دیگران برداشت های نادرستی دارند و به دلیل توهماتی که ناشی از مصرف مواد در آن ها به وجود می آید از واقعیت دور می شوند و معتقد هستند صداها و چیزهایی که در عالم توهم می بینند وجود دارد و بر صحت گفته های خود پافشاری می کنند.
یکی دیگر از علائم رفتاری این افراد این است که گمان می کنند تحت تعقیب هستند: شخصی که نسبت به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کرده است ، دائما درباره وسایل خانه ی خود این تصورات را دارد که از طریق آن ها تحت تعقیب و کنترل توسط دیگران است و تمامی رفتار ها و حرکاتش مورد شنود و بررسی قرار گرفته است. به همین دلیل ممکن است تمامی وسایل های برقی خانه از جمله ، تلوزیون ، تلفن و … را بشکند و یا درون مبل ، کانال کولر و رخت خواب ها را بگردد.
مصرف طولانی مدت این ماده مخدر باعث می شود که فرد با خانواده خود رفتار های پرخاشگرایانه داشته باشد ، زیرا مصرف این ماده روان گردان باعث می شود تا شخص گمان کند تمامی تصورات و توهماتش واقعیت دارد به همین دلیل اگر کسی بخواهد خلاف همه ی آن ها را به او بگوید ، به شدت با او رفتار می کند و همین دلایل باعث می شود تا خانواده های مصرف کنندگان شیشه ، همواره آسیب ها و صدمات بسیاری را ببینند.
علائم دیگری از قبیل: مصرف مقدار زیادی آب آشامیدنی در طول روز ، افزایش میل به انزوا و تنهایی ، در دانشجویانی که به شیشه اعتیاد پیدا کرده اند ، افت تحصیلی و در افرادی که شاغل هستند افت در انجام کارهایشان ، فراموشی ، کاهش احساس مسئولیت نسبت به خانواده ، از بین رفتن عواطف و احساسات فرد ، از جمله نشانه های رفتاری شخص مصرف کننده می باشد.
علائم جسمانی مصرف شیشه
همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم مصرف شیشه علاوه بر علائم رفتاری ، شامل علائم جسمانی از قبیل خراب شدن دندان ها ، گشاد شدن مردمک چشم ها ، مشکلات گوارشی ، افزایش قدرت جسمی ، بوی بد دهان ، کم اشتهایی و بی خوابی می شود. بارز ترین و مهم ترین نشانه های جسمانی به شرح ذیل می باشد.
- کاهش اشتها در این افراد به وضوح دیده می شود. شخص مصرف کننده گاها ممکن است برای چند روز هیچ اشتها و میلی به خوردن غذا نداشته باشد به همین دلیل دچار افت وزن چشمگیری می شود.
- افراد مصرف کننده شیشه به دلیل توهمات ، رفتارهای پرخاشگرانه و خود زنی هایی که می کنند ، در صورت و بدنشان زخم های بسیاری به وجود می آید.
- اختلالات خواب یکی دیگر از مشکلات و نشانه های جسمانی ناشی از مصرف مواد می باشد. به دلیل نداشتن خواب منظم ، زیر چشم های این افراد گود می افتد ، ممکن است چندین روز بیدار بمانند و یا اگر خوابشان ببرد با کوچکترین اتفاق در اطراف خود سریعا از خواب بیدار می شوند.
- قدرت جسمانی شخص مصرف کننده افزایش می یابد ، به طوری که به تنهایی می تواند کارهای فیزیکی دشواری که در گذشته قادر به انجام آن نبوده را به تنهایی انجام دهد.
- دندان های فردی که نسبت به شیشه اعتیاد پیدا کرده است ، خراب می شود ، به مرور زمان تیره و سپس می ریزد.
ترشح سروتونین ، نور اپی نفرین و دوپامین در سیناپس های مغز با سوء مصرف شیشه افزایش می یابد و باعث تحریک سلول های مغز می شود.
نشانه ها و علائم سوء مصرف شیشه
علاوه بر نشانه های جسمانی و رفتاری مصرف شیشه که به آن ها اشاره کردیم سوء مصرف این ماده مخدر خطرناک ، باعث بروز پیامدهای ذیل می شود.
- ادامه پیدا کردن استفاده از ماده مخدر شیشه باعث از کار افتادن مغز می شود که در نتیجه فرد دائما در توهمات خود زندگی می کند.
- یکی از پیامدهای بزرگ مصرف شیشه ، ترس و فرار اطرافیان از فرد مصرف کننده می باشد که به مرور زمان اطرافیان او را طرد می کنند.
- شخص مصرف کننده ممکن است علاوه بر خود زنی ، به اطرافیان و خانواده خود آسیب برساند.
- این افراد به جهت مصرف شیشه ریسک انجام کارها و رفتار های خطرناک را به دست می آورند که ممکن است منجر به مرگ و یا بروز حوادث ناگوار برای اطرافیان و یا خود شوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آیا با نشانه ها و علائم اعتیاد به شیشه آشنا هستید؟ با مشاوران رایکوتماس حاصل نمایید.شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –
تماس از سراسر کشور ۷۰۷۰۵۰۰۹-۰۲۱
تماس از استان تهران ۹۰۹۲۳۰۵۹۷۸
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید
سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…
منبع : آیا با نشانه ها و علائم اعتیاد به شیشه آشنا هستید؟
مصرف ترامادول چه آسیب ها و عوارضی دارد؟ - مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر - عوارض مصرف شیشه و راهکارهای ترک آن - عوارض اعتیاد به الکل و درمان آن - درباره ماده مخدر گل(ماری جوآنا) چه می دانید؟ - بهترین و سریع ترین روش ترک اعتیاد به ماده مخدر گل چیست؟ - انواع راهکارهای درمان و کاهش استرس - عوامل و راهکارهای افزایش انگیزه در زندگی - عوارض بی خوابی شبانه چیست - عوارض قرص های خواب آور چیست؟ - معرفی قرص های خواب آور قوی - زبان بدن چیست؟ - زبان بدن زنان و مردان - ۱۴ نشانه بسیار مهم اوتیسم کودکان - آیا با نشانه ها و علائم اعتیاد به شیشه آشنا هستید؟ -
- ۹۷/۱۰/۰۱